Piept de pui cu cartofi la punga cu sos de gutui

de anca_rm in Pui, 6 Noi 2013 | 4667 vizualizari

 

Pentru cand nu aveti chef sa stati langa cratita si nu aveti scula din aia desteapta :)

 

INGREDIENTE

Puiul

  • 1 bucata piept pui
  • 5 cepe mai mici
  • 2 frunze telina
  • sare
  • piper
  • 1 lamaie
  • 1 lingura ulei masline
  • Cartofii
  • 1 kg cartofi
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei
  • 50 gr unt
  • Sos gutui
  • 2 gutui
  • 1 lingura zahar
  • 50 gr unt
  • 1 lingurita ulei
  • 150 ml smantana
  • sare
  • o jumate lingurita scortisoara
  • Extra 2 pungi de copt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu cartofi la punga cu sos de gutui:

Puiul

Puiul il spalam si il condimentam cu sare si piper .

Il asezam intr-un castron si stoarcem peste el zeama de lamaie .

Frecam bine bucata de carne , punem deasupra o ceapa mica curatata si taiata rondele si firele de telina .

Acoperim si lasam la frigider cateva ore sau chiar pana a doua zi.

Pregatim o punga de copt si asezam in ea pieptul de pui macerat , punem si o lingura ulei masline .

Legam punga si scuturam putin.

Punem intr-o tava si lasam deoparte pana cand pregatim si cartofii .

Cartofii

Cartofii ii curatam de coaja , ii spalam si daca sunt mai mari atunci ii taiem . Ai mei au fost mai mici (de la mama ) .

Punem peste ei sare , piper (daca doriti ) si ii amestecam bine.

II turnam in alta punga de copt si turnam uleiul .

Scuturam punga si dup ace se imparstie uleiul peste tot punem deasupra bucata de unt.

Legam punga si punem langa pui in tava.

Dam la cuptor preincalzit la 200 grade pentru 20 minute .

Dupa 20 minute intepam pungile si mai lasam 10-20 minute.

Sosul

Gutuiele le spalam bine, si le curatam de samburi .

Le taiem cubulete mici si intr-o craticioara punem  untul si uleiul .

Cand sunt calde adaugam gutuiele , zaharul , sare si scortisoara .

Lasam pe foc acoperite cu un capac si amestecam din cand in cand.

Cand gutuiele s-au inmuiat oprim focul si le lasam sa se raceasca .

Adaugam smantana amestecand bine .

Asezam pe farfurie si servim

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu cartofi la punga cu sos de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu ciuperci